Witam.
Jakis czas temu wyciągałem radio w celu zamontowania uchwytów na kubki od polo.
Po tym zabiegu radio straciło podświetlenie, oraz nie działa wyłączanie radia po wyciągnieciu kluczyka ze stacyjki.
Podczas jazdy radio wyłączą sie co 2h samo z siebie.
Poniżej zdjęcie wtyczki od radia
Odświeżając temat, dzisiaj zamontowałem świeżo zakupione radio Symphony, wszystko niby działa ale...... nie wyłącza się po wyjęciu kluczyka i podświetlenie działa tylko przy "ręcznym" włączeniu radia. Funkcja "KEY" w radiu, która odpowiada za zmianę uruchamiania radia, czy to z kluczyka cz ręcznie nie działa.
Co może być przyczyną takiego działania radia ?
Bardzo możliwe, że pomoże zamiana kabelków we wtyczce. Masz tam dwa plusy. Zamień je miejscami i sprawdź czy pomogło.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Moje obecne Symphony zaczęło poprawnie działać i się podświetlać dopiero jak podłączyłem je pod CAN. Tylko czy Ty masz sieć CAN?
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Zgodnie z tą rozpiską i zdjęciami u mnie w pod numerem 3 jest puste miejsce a powinien być tam przewód od CAN'a ?
Dużo zachodu z doprowadzeniem tego kabelka ?
Czyli wszystko o samochodowym hi-fi, multimediach, CB Radio, nawigacji i problemach z tym zwiazanych . Pomożemy przy wyborze komponentów, sposobu ich montażu oraz wiele innych.
Witam,
widzę, że temat się tu zakończył. Powiedz mi Yunior81, czy próbowałeś "na próbę" podmienić kable. Jaki był efekt? Pytam, bo mam to samo i nie wiem co dalej robić?
Ciągnij kabelki z radia do modułu komfortu i lutuj.
Komentarz